Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Є госпоперація - мають бути умови для її виконання

2 травня 2018, 12:31
215
0
Реклама

У березні Верховний суд розглянув справу № 804/5444/16, згідно з якою ПрАТ подало касаційну скаргу на рішення судів місцевої та апеляційної інстанцій стосовно донарахування податкових зобов'язань.

Спочатку підприємство хотіло відмінити податкове повідомлення-рішення фіскальної служби, яка стверджувала, що податковий кредит ПрАТ сформувало протиправно. Таке рішення податківці прийняли, аналізуючи первинні документи організації і дані контрагентів. На думку контролерів, господарські операції не були оформлені належним чином, були множинні помилки, а у контрагентів були відсутні трудові та матеріальні ресурси для виконання вказаних робіт.

Суди нижчих інстанцій, розглянувши матеріали справи, погодилися з такими аргументами, що стало предметом скарги. Верховний суд остаточно поставив точку в цьому питанні, підтримавши фіскальну службу. Він нагадав, що податковий кредит не можна сформувати з сум, не підтверджених податковими накладними або оформлених з порушеннями. Якщо операція не здійснювалася, але сторони задокументували її первинними документами, вони не відповідають дійсності. Це свідчить про відсутність у контрагентів реального бажання проводити цю операцію і не створює фактичний рух активів. Останнє, серед іншого, може бути підтверджено відсутністю необхідних умов для проведення економічної діяльності : матеріальної бази, управлінського і технічного персоналу, основних засобів, складських приміщень тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини