Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Низка імпортних харчових продуктів посилено перевірятиметься на митниці

2 травня 2018, 08:01
287
0
Реклама

З 4 квітня діє нове ветеринарно-санітарне регулювання згідно із Законом № 2042-VIII, за яким закріпилася назва «про держконтроль за дотриманням законодавства про харчові продукти» (див. «Впроваджується європейська система контролю якості продуктів»).
Новий Закон передбачає посилений митний контроль окремих категорій імпортних харчових продуктів і кормів нетваринного походження. Їх перелік встановлюється Мінагрополітики і підлягає регулярному перегляду (не рідше двох разів на рік) з урахуванням актуальних ризиків, отриманих відомостей про можливі загрози, а також результатів наукових досліджень.
На виконання цього розпорядження, 26 березня був затверджений Перелік харчових продуктів нетваринного походження і кормів нетваринного походження, вантажі з якими при ввезенні (пересиланні) на митну територію України підлягають посиленому державному контролю. Документ вказує види продуктів, їх коди УКТ ЗЕД, країни походження та відповідні небезпечні фактори, що підлягають визначенню.
До переліку увійшли, зокрема: ананаси з Беніну; арахіс, арахісове масло з Болівії і Гамбії; квасоля і китайська селера з Камбоджі; чай з Китаю; перець і квасоля з Домініканської Республіки; суниця, перець і виноград з Єгипту; лісові горіхи з Грузії; сушені абрикоси з Туреччини і Узбекистану; м'ята, базилік, петрушка з В'єтнаму та інші продукти. Продукти перевірятимуться на наявність пестицидів, сульфітів, афлатоксинів, барвників та інших небезпечних речовин.
Перелік затверджений наказом Мінагрополітики від 26.03.2018 р. № 158, що набуває чинності з дня офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини