Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київські рейдери перереєстрували нерухомість вже після смерті власника

25 квітня 2018, 12:17
215
0
Реклама

Столичні прокурори повідомили про викриття двох киян, які заволоділи шахрайським шляхом квартирою в центрі міста. Особливістю цього епізоду є те, що житло належало померлій жінці.
Правоохоронці стверджують, що на початку 2017 р. ділки підробили нотаріальний договір дарування, датований 2008 р. згідно з яким власниця квартири задовго до своєї смерті нібито подарувала її одному зі зловмисників. Потім цей «договір» разом з іншими підробленими супутніми документами був пред'явлений приватному нотаріусу для реєстрації права власності. Мабуть, підробки були дуже якісними, оскільки нотаріус не засумнівався в їх справжності та вніс зміни до держреєстру прав на нерухомість. Однак, схему реалізувати до кінця не вдалося, і квартира була повернута реальним власникам. Прокуратура і поліція стверджують, що у них зібрано достатньо матеріалів для притягнення шахраїв до кримінальної відповідальності.
Цей приклад підтверджує те, що в будь-яких операціях з нерухомістю не можна цілком покладатися на паперові документи, навіть якщо це бланки встановленого державою зразка. Адже незважаючи на періодичне посилення ступенів їх захисту, зловмисники теж йдуть в ногу з часом і підробляють будь-які документи. Запуск державою електронних реєстрів відкрив можливість додаткового контролю власниками нерухомості всіх операцій з їх майном, що підлягають держреєстрації.
Про зміни в реєстрі можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу «SMS-Маяк», запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії і припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини