Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Теплоелектроцентралям обіцяють підтримку для адаптації до нових умов енергоринку

19 квітня 2018, 13:51
291
0
Реклама

В уряді розробили механізм підтримки ТЕЦ, який повинен дозволити їм поступово адаптуватися до нового ринку електроенергії, а також знизити собівартість продукції шляхом модернізації виробництва (і при цьому продовжувати безперебійне теплопостачання). На реалізацію таких цілей спрямований затверджений 18 квітня Порядок надання тимчасової підтримки виробників, які здійснюють комбіноване виробництво електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях. Документ почне діяти з 1 липня 2019 р., коли запрацює нова модель сегментованого ринку електричної енергії.
Необхідність затвердження процедури тимчасової підтримки ТЕЦ обумовлена існуючим ризиком того, що вони не зможуть конкурувати з іншими учасниками ринку через більш високий тариф на виробництво електроенергії. У зв'язку з цим для ТЕЦ забезпечується перехідний період до 2025 року з можливістю отримати підтримку і задіяти необхідні заходи для зниження собівартості. Це обумовлено тим, що ТЕЦ відіграють важливу соціальну роль в опалювальному сезоні та гарячому водопостачанні.
За словами віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, така підтримка буде надаватися не з держбюджету, а оператором системи передачі, який прийде на заміну «Укренерго», за погодженням з НКРЕКП.
Рішення про надання тимчасової підтримки прийматиметься спеціально створеною комісією індивідуально для кожного виробника в низці передбачених Законом «Про ринок електричної енергії» випадків. Для того, щоб отримати таку підтримку, ТЕЦ повинні провести аудит технічного стану і взяти на себе зобов'язання модернізувати виробництво.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини