Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринки капіталу збираються реформувати

18 квітня 2018, 13:07
162
0
Реклама

Нацкомісія по цінним паперам і фондовому ринку представила Концепцію законодавчих змін щодо функціонування ринків капіталу в Україні. Стверджується, що документ розроблений за участю міжнародного та українського експертного співтовариства. Він включає рекомендації по модернізації інфраструктури діючих ринків, підвищенню їх ефективності, приведенню у відповідність з міжнародними вимогами.

Зокрема, запропоновано відмінити монополію Розрахункового центру на проведення грошових розрахунків за правочинами з цінними паперами за рахунок надання відповідних ліцензій кліринговим установам. При цьому модель клірингу залежатиме від ліквідності фінансового інструменту. Вимоги до центральних контрагентів будуть встановлюватись згідно з міжнародними стандартами (EMIR і CSDR), але відповідно до рівня розвитку українського ринку. Крім того, між такими контрагентами і біржами має бути забезпечено взаємний відкритий доступ.

Активи, що належать різним учасникам клірингу або різним депозитарним установам, необхідно буде розділяти. При цьому клієнт зможе вибирати між індивідуальною і узагальненою сегрегацією. Також в документі встановлені вимоги до рівня корпоративного управління деяких суб'єктів ринку, ризик-менеджменту та вводиться відповідальність за порушення.

Згідно Концепції, процес супроводу правочинів стане максимально автоматизованим.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини