Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З'явились деталі нового ДБН про планування територій

17 квітня 2018, 15:29
277
0
Реклама

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у фейсбук розповів детальніше про зміни, які містить проект нового ДБН «Планування і забудова територій».

Основний принцип організації забудови буде таким: чим вище будівлі, тим більше місця має бути відведене для облаштування прилеглої території. Наприклад, якщо у будинках запроектовано 11 поверхів, вони повинні займати не більше 30% відведеної землі. На 70%, що залишилися, необхідно організувати зелені насадження, зони відпочинку і дитячі майданчики. Для 9-10-поверхових будинків допустима площа забудови збільшується до 35%, для 5-8-поверхових - до 40%, для 4-поверхових - до 45%. При будівництві різнорівневих будівель розрахунок проводитиметься виходячи з середнього значення висотності.

Л. Парцхаладзе відмітив, що ця норма стосується тільки нових забудов, і не буде застосовуватись при реконструкціях.

Нові ДБН розробили для заміни ряду діючих нормативів, серед яких «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», «Планування і забудова сільських поселень». У міністерстві обіцяють, що він буде затверджений найближчим часом.

Про те, що Минрегион оновлює ряд ДБН, раніше ми писали тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини