Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Парламенті ще раз спробують розподілити повноваження ліквідованої Держсільгоспінспекції

12 квітня 2018, 12:47
259
0
Реклама

В межах оптимізації системи органів влади 10 вересня 2014 р Кабмін ліквідував Держсільгоспінспекцію. Однак, фактична ліквідація виявилася неможливою через неузгодженість законодавства в частині передачі повноважень інспекції органам-правонаступникам.
Для вирішення цієї проблеми 7 липня 2016 року в Парламенті був зареєстрований законопроект № 4922, уточнюючий положення низки законів у сфері сільського господарства в зв'язку з ліквідацією Держсільгоспінспекції. Пропонувалося наділити Держпродспоживслужбу низкою функцій скасованого держоргану: передати їй контрольні повноваження Мінагрополітики, держветконтролю, забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а також повноваження з контролю за обігом м агрохімікатів і ГМО. Крім того, МВС мало отримати повноваження з реєстрації сільгосптехніки і видачі посвідчень на право управління нею. Укртрансінспекція повинна була отримати функції в сфері безпеки технічних засобів для АПК.
Передбачалося, що таке внесення технічних правок до законодавства щодо повноважень держорганів дозволить розблокувати діяльність Держпродспоживслужби, а також створити умови для належної реалізації переданих функцій іншими правонаступниками Держсільгоспінспекції. Однак цю ініціативу в запропонованому вигляді Верховна Рада не підтримала, відправивши законопроект 18 травня 2017 року на повторне перше читання. Результатом доопрацювання документа стала реєстрація оновленого законопроекту 10 квітня 2018 р. розширеним складом авторів і з новим номером 4922-д.
Новий законопроект також передбачає технічні правки в низці законів щодо заміни визначення органу, якому делеговані повноваження Держсільгоспінспекції. Це повинно привести законодавство у відповідність з визначеною в 2014 році концепцією реформування системи центральних органів виконавчої влади. На додаток до змін, передбачених первинним текстом законопроекту, крім технічних уточнень передбачена й передача Держпродспоживслужбі функцій з радіологічного контролю харчових продуктів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини