Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кейс пожежної безпеки : з'явилися перші цифри

12 квітня 2018, 08:01
225
0
Реклама

Після ініціювання урядом масштабних перевірок пожежної безпеки, глава Служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткин 11 квітня відзвітував про перші результати. Перевірялися об'єкти з масовим скупченням людей, медичні установи зі стаціонарним лікуванням, школи і садочки.

На сьогодні проінспектовано 1 319 об'єктів із запланованих 30 000. Особлива увага була приділена питанням безпеки людей, а саме: відповідності вимогам пожежної безпеки, шляхам евакуації, наявності і технічному стану систем пожежної сигналізації і пожежогасіння, сповіщення і димовидалення. Виявлено близько 15 000 порушень, третина з яких не усувалася тривалий час. Найгірша ситуація в Донецькій, Сумській і Тернопільській областях. Там не виконується більше 60% запропонованих раніше заходів по усуненню порушень. За підсумками на керівників об'єктів накладено 1200 адміністративних стягнень.

Також Микола Чечоткин заявив, що на сайті ДСНС щотижня з'являтимуться проміжні результати наступних перевірок. У свою чергу Глава уряду Володимир Гройсман заявив, що моніторинг носить не разовий характер і проводитиметься на регулярній основі. Крім того, він у черговий раз закликав власників ТРЦ самим навести лад на своїй території.

Що стосується Києва, де знаходяться найбільш відвідувані торгово-розважальні центри, там зараз проходять перевірку десять ТРЦ із 120 діючих. В квітні заплановано перевірити ще 96, а також 500 шкіл і садочків та 18 медзакладів із стаціонарним лікуванням. Мер Києва Віталій Кличко також заявив, що влада буде звертатися в суди, якщо порушення не будуть усунені в найближчі строки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини