Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кейс пожежної безпеки: ДРС і ДСНС роз'яснили питання проведення перевірок

11 квітня 2018, 08:30
213
0
Реклама

Держрегуляторна служба та Служба з надзвичайних ситуацій виразили спільну позицію: планові перевірки можуть проводитися, якщо суб'єкти відносяться до групи високого ризику, як за старими, так і за новими критеріями.

Це пояснюється тим, що План перевірок на 2018 рік формувався на основі старих критеріїв. Потім вони були переглянуті і послаблені і багато суб'єктів вже не потрапляли в зону ризику, проте, все ще знаходилися в списках контролерів. Крім того, Постанова № 1104 від 18.12.2017 про виключення ДСНС з мораторію на перевірки набуло чинності значно пізніше, 23 лютого.

Служби також роз'яснили, що в даній ситуації робити суб'єктам господарювання: перевірити рівень ризиковості згідно з новими критеріями. Вони затверджені Постановою КМУ № 1043 від 27.12.2017. Якщо підприємство підпадає під перевірку тільки згідно зі старим списком, воно має право не допускати перевіряючих, оскільки на нього поширюється дія мораторію. Також можна звернутися в ДСНС за індивідуальним роз'ясненням, що служитиме підтверджувальним документом.

Раніше ми вже писали про доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана провести масштабну перевірку громадських закладів і дитячих установ на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини