Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прем'єр знову обіцяв припиняти практику «маски-шоу» відносно бізнесу

10 квітня 2018, 08:01
143
0
Реклама

У Кабміні продовжують обіцяти припинити тиск силовиків на бізнес, але поки що підстав вірити недостатньо, враховуючи недавній гучний обшук в «Новій Пошті». 6 квітня Володимир Гройсман знову заявив про те, що кожному випадку зловживань правоохоронних органів буде дана належна оцінка. При цьому, на думку Прем'єра, захист бізнесу має бути доповнений новими законодавчими ініціативами. Про це він говорив на засіданні новоствореної Міжвідомчої комісії з питань забезпечення дотримання правоохоронними органами прав і законних інтересів осіб.
Ключовим завданням нової комісії, до складу якої увійшли переважно представники ділових асоціацій та Офісу бізнес-омбудсмена, є розгляд всіх випадків тиску на бізнес. Однак і від бізнесу очікують чесної роботи і сплати податків - на це окремо звернув увагу Глава уряду. При цьому підприємцям запропоновано до наступного засідання Комісії окреслити випадки тиску для того, щоб можна було прийняти конкретні рішення щодо подальших дій.
Нагадаємо, у вересні минулого року відбулася зустріч представників бізнесу та влади, під час якої була узгоджена ініціатива, покликана покласти край будь-яким проявам тиску силових органів на підприємців. В результаті був розроблений і надалі підтриманий Парламентом і Президентом відповідний Закон № 2213-VIII, за яким закріпилася назва «Маски-шоу-стоп».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини