Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стало зрозуміло, яким чином емітентам розкривати інформацію в перехідній період

3 квітня 2018, 08:01
333
0
Реклама

Емітенти цінних паперів отримали керівництво про порядок дій у зв'язку з новими вимогами до розкриття інформації. Йдеться про Закон від 16.11.2017 р. №2210-VІІІ, яким передбачені нові види особливої інформації (відомості про акціонерні договори, дані про акціонерів, зміни в управлінні АТ і корпоративних правах та ін.).
Регулятор обіцяє незабаром внести зміни до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, покликані адаптувати подзаконное регулювання до нововведень в зазначеному Законі. Однак, зараз актуальним є питання порядку розкриття нових видів особливої інформації, поки що не передбачених цим Положенням та програмно-технічними засобами для її складання.
У зв'язку з цим НКЦПФР рекомендує (але, поки що не наказує) до моменту затвердження і набрання чинності процедурними змінами в Положенні, емітентам розкривати інформацію шляхом:
- розміщення в загальнодоступній інформаційній базі даних Комісії про ринок цінних паперів (stockmarket.gov.ua) в розділі «Повідомлення про суттєві події»;
- розміщення на своєму сайті;
- опублікування в одному з офіційних друкованих видань Верховної Ради, Кабміну або Комісії;
- подання до Комісії в паперовій формі.
Інформація розкривається в довільній формі з дотриманням строків та обсягів, якщо вони регулюються законами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини