Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забудовникам обіцяють перегляд норм, ясність містобудівної політики і оптимізацію нагляду

27 березня 2018, 14:13
216
0
Реклама

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко 26 березня повідомив про пріоритетні завдання міністерства - дерегуляцію та усунення корупційних ризиків. Зараз ведеться робота за трьома головними напрямами: перегляд ДБН, прозорість і публічність містобудівної політики, а також вдосконалення системи архітектурного та будівельного контролю (ДАБК).
Щодо ДБН в міністерстві взяли курс на наближення до європейських стандартів. Як запевняє міністр, перегляд норм має бути постійним і системним, оскільки наука не стоїть на місці, з'являються нові матеріали і технології будівництва, підвищуються вимоги до енергоефективності, екологічності. Детальніше про це див. «Будівельникам варто готуватися до чергових нововведень в нормах і архітектурному контролі».
У сфері містобудівного регулювання головним завданням названо забезпечення якості та прозорості розробки документації з просторового планування. Міністр нагадав про прийняття в першому читанні законопроекту № 6403, спрямованого на забезпечення об'єднаних територіальних громад єдиною документацією з просторового планування (див. «Прийняті за основу нововведення в містобудівній сфері»).
Також попередньо схвалений Парламентом законопроект № 7085 встановлює єдиний порядок присвоєння адреси об'єкту будівництва та удосконалює порядок ліцензування будівництва (див. «Планується оновлення законодавства у сфері містобудування»). Крім того, розпочато розробку містобудівного кадастру.
Геннадій Зубко вказав і на те, що знизити корупцію повинні дерегуляція, електронні послуги і децентралізація повноважень ДАБІ. При цьому передача контрольних повноважень на місцевий рівень поки не вирішила проблему корупції. Тому зараз Мінрегіон спільно з ДРС планують перегляд регулювання архітектурно-будівельного нагляду на місцях з метою усунення корупційних чинників, що заважають розвитку будівельного бізнесу і перешкоджають поліпшенню інвестклімату.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини