Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробників і реалізаторів продуктів і кормів чекає нова система контролю якості

27 березня 2018, 12:38
196
0
Реклама

4 квітня набуде чинності Закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».

Нова система передбачає впровадження Акту перевірки - «дорожньої карти» співробітників Держпродспоживслужби при проведенні заходів контролю. Документ буде відкритим і містити вичерпний перелік питань. Самі перевірки, згідно з новим законом, призначатимуть на основі ризик-орієнтованого підходу.

Закон передбачає відповідальність за перераховані в ньому порушення, встановлені досить високі штрафи. Наприклад, при виробництві продуктів або кормів на незареєстрованому виробництві, доведеться заплатити 20 мінімальних зарплат, тобто більше 70 тис. грн. Такий же штраф передбачений за виробництво і зберігання цієї групи товарів без експлуатаційного дозволу. Ще більше (30 мінзарплат - ФОП і 35 - юрособи) заплатять ті, хто не вилучать із обігу небезпечні продукти і корми. А при реалізації зіпсованих товарів, штрафи досягають 25 мінзарплат. При виявленні порушень, інспектор зможе тимчасово призупинити виробництво і оборот продукції на строк до 10 днів, а за рішенням суду - на більш тривалий час.

В Уряді вважають, що ці заходи не лише захистять споживачів, але і сприятимуть розвитку чесної конкуренції і мінімізації корупційних ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини