Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон про товариства з обмеженою відповідальністю

12 березня 2018, 17:38
229
0
Реклама

12 березня на зустрічі з представниками бізнесу Президент підписав Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», прийнятий 6 лютого на базі законопроекту № 4666. На закон покладаються надії щодо поліпшення умов діяльності більше 500 тис. зареєстрованих в Україні ТОВ і створення привабливої альтернативи для багатьох підприємств, що працюють сьогодні в організаційно-правовій формі АТ, що є надмірно обтяжливою для них.
Документ спрямований на усунення недоліків чинного регулювання та приведення законодавства у відповідність з європейськими нормами. Зокрема, Закон встановлює права і обов'язки учасників товариства, містить регулювання особливостей корпоративного договору, безвідкличної довіреності щодо корпоративних прав. Також врегульоване питання створення товариства, змісту його статуту, особливості реалізації переважного права учасника, процедури звернення стягнення на частку учасника і т.д. Детальніше про закон див. «Прийнято закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».
Закон набирає чинності через 3 місяці з дня його опублікування (за винятком положення, що набирає чинності через рік, про виключення в окремих випадках з товариства учасника з часткою менше 50%).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини