Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До уваги власників домінуючих пакетів акцій

6 березня 2018, 15:54
197
0
Реклама

16 листопада 2017 р. Закон «Про акціонерні товариства» був доповнений низкою нових положень у сфері управління корпоративними правами. Ці нововведення передбачені Законом від 16.11.2017 № 2210-VIII, присвяченим спрощенню ведення бізнесу та залученню інвестицій емітентами цінних паперів. Детальніше про Закон № 2210-VIII, який набрав чинності 06.01.2018, див. «Акціонерним товариствам запропоновано позбавитися від статусу публічності, якщо він їх обтяжує».
Одна з нових статей Закону про АТ присвячена регулюванню питання обов'язкового продажу простих акцій акціонерами на вимогу особи, яка є власником домінуючого контрольного пакета акцій. Таким правом мажоритарні акціонери зможуть скористатися протягом двох років з дня набрання чинності Законом № 2210-VIII (за умови, що вони на час настання цієї дати були прямими або непрямими власниками домінуючого контрольного пакета акцій). Заявник вимоги про викуп повинен в передбачений строк подати товариству повідомлення про намір скористатися своїм правом і публічну безвідкличну вимогу. При цьому заявник втратить право викупу в разі пропуску передбачених стороків.
3 березня НКЦПФР оприлюднила проект рішення, що містить вимоги до повідомлення про намір скористатися правами, передбаченими вказаною новою статтею Закону про АТ. Пропозиції та зауваження до проекту приймаються Комісією протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем оприлюднення документа.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини