Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вирішив створити комісію з протидії тиску на бізнес

1 березня 2018, 09:01
217
0
Реклама

28 лютого Кабмін схвалив створення Міжвідомчої комісії з питань забезпечення дотримання правоохоронними органами прав і законних інтересів осіб. Міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що комісія стане ефективним механізмом моніторингу та контролю за діяльністю правоохоронних органів у питаннях їх комунікації з бізнесом.
Комісія визначена як постійно діючий дорадчий орган при Уряді і вона повинна вносити обов'язкові до виконання рекомендації у справах, в яких фіксуються порушення інтересів бізнесу. На засіданнях обіцяють вирішувати існуючі і виявляти потенційні проблеми.
Комісію очолить Прем'єр-міністр, а до її складу увійдуть правозахисники, представники бізнес-асоціацій та адвокати. Правоохоронці тільки будуть викликатися на засідання комісії, надавати інформацію та звітувати за конкретними справами. Для забезпечення публічності на засідання комісії обіцяють запрошувати журналістів.
Нагадаємо, 16 листопада 2017 р. Верховна Рада прийняла Закон № 2213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування».
Серед нововведень, які діють з 7 грудня, передбачені:
- обов'язкова звуко- і відеофіксація обшуку і судового процесу, на якому було прийнято рішення про його проведення;
- заборона вилучати документи і техніку;
- безумовне право адвоката приєднатися до процесу обшуку в будь-який момент.
- заборона повторно реєструвати кримінальні провадження з одним і тих самих приводів і т.д.
Детальніше див. «Парламент схвалив закон про захист бізнесу».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини