Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді планують створити п'ять міжрегіональних округів Держекоінспекції

22 лютого 2018, 16:54
201
0
Реклама

21 лютого Уряд схвалив створення п'яти міжрегіональних територіальних округів Держекоінспекції замість її 12 територіальних органів, що має оптимізувати структуру відомства, а також підвищити ефективність і якість роботи екоінспекторів. За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, в перший пілотний проект в межах реалізації реформи галузевого державного нагляду увійшли:
- м.Київ та Київська обл. - Держекоінспекція Столичного округу;
- Івано-Франківська та Чернівецька обл. - Держекоінспекція Карпатського округу;
- Полтавська та Черкаська обл. - Держекоінспекція Центрального округу;
- Житомирська і Рівненська обл. - Держекоінспекція Поліського округу;
- Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу (Держекоінспекції Севастополя, АР Крим; Азово-Чорноморська та Північно-Західного регіону Чорного моря).
Нагадаємо, Концепція реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища була схвалена розпорядженням Кабміну від 31.05.2017 № 616-р. Її метою є створення ефективної державної системи запобігання екологічних правопорушень і моніторингу, зниження тиску на бізнес, широке залучення громадськості до галузевого держнагляду, а також раціональне використання, відтворення та охорона природних ресурсів. Реалізація Концепції здійснюватиметься в три етапи протягом 2017 - 2020 рр.
Серед іншого, Концепція передбачала утворення в 2017 р. єдиного інтегрованого держоргану природоохоронного моніторингу та нагляду (контролю) - Державної природоохоронної служби (замість Держекоінспекції). У зв'язку з цим, ініціатива зі створення округів Держекоінспекції цілком можливо означає відмову Уряду від її перетворення в інший орган.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини