Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначені критерії допустимості держдопомоги для розвитку регіонів і підтримки середнього і малого бізнесу

12 лютого 2018, 09:01
212
0
Реклама

З 2 серпня 2017 р діє Закон «Про державну допомогу суб'єктам господарювання», що встановлює правові засади моніторингу та контролю допустимості такої підтримки. Необхідність у відстеженні допустимості обумовлена захистом і розвитком конкуренції, підвищенням прозорості системи держдопомоги бізнесу і дотриманням міжнародних зобов'язань.
Закон приписує Кабміну визначення критеріїв оцінки допустимості окремих категорій державної допомоги. Згідно з цією нормою 7 лютого було затверджено такі критерії для забезпечення розвитку регіонів і підтримки середнього і малого підприємництва, до яких було віднесено:
- недопущення істотної нерівності умов діяльності конкуруючих між собою суб'єктів господарювання;
- збільшення кількості нових робочих місць;
- зменшення кількості безробітних;
- вихід на ринки нових товарів (робіт, послуг).
Крім того, документ містить перелік розширених ознак допустимості такої держдопомоги, умови її надання та інші аспекти процедури. Також важливо врахувати, що одержувачами держдопомоги за вказаним напрямом можуть бути господарюючі суб'єкти, що працюють в будь-якій галузі, а допомога середньому і малому підприємництву може здійснюватися в будь-якій формі.
Критерії оцінки допустимості державної допомоги суб'єктам господарювання для забезпечення розвитку регіонів і підтримки середнього і малого підприємництва затверджені постановою Кабміну від 07.02.2018 № 57. Визначення таких критеріїв також передбачено Планом заходів з проведення інституційної реформи у сфері моніторингу та контролю державної допомоги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини