Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародний валютний фонд готує п'ятий транш для України

8 лютого 2018, 12:22
193
0
Реклама

7 лютого Міжнародний валютний фонд повідомив про те, що його технічна місія відвідає Україну в період з 12 по 16 лютого. Мета візиту - обговорення з владою технічних питань співробітництва. Рішення про візит місії щодо перегляду Меморандуму про співпрацю, після висновків якої тільки і можливе виділення траншу, поки не приймалося.
Раніше, 24 січня Президент Петро Порошенко і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард під час зустрічі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі погодили заходи з виділення п'ятого траншу в межах чотирирічної програми кредитування. Серед умов фінансової підтримки було прийняття низки законів, де останнім з тих, що все ще не отримали схвалення законодавця, залишається про створення антикорупційного суду. Президент напередодні Нового року подав до Парламенту відповідний законопроект № 7440 (див. докладніше «Опублікований текст президентського законопроекту про Антикорупційне суд»). Станом на початок лютого він очікує розгляду законодавцем.
Крім того, ще вранці 7 лютого під загрозою був прийнятий 18 січня Закон «Про приватизацію державного і комунального майна» (на базі законопроекту № 7066). Слідом за прийняттям цього закону послідувала ініціатива про скасування відповідного рішення Парламенту - на думку групи депутатів, під час голосування були допущені порушення регламенту. Однак, проект такої постанови депутати 8 лютого відхилили, що дало зелене світло для направлення закону на підпис Президенту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини