Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено критерії допустимості державної допомоги на працевлаштування

7 лютого 2018, 14:30
200
0
Реклама

31 січня Кабмін прийняв Постанову №33 "Про затвердження критеріїв оцінки допустимості державної допомоги суб'єктам господарювання на працевлаштування окремих категорій працівників та створення нових робочих місць" . До основних умов такої допомоги віднесли недопущення створення нерівності умов діяльності конкурентів і збільшення зайнятості осіб певних категорій.

На допомогу можуть розраховувати підприємства будь-якої сфери діяльності при дотриманні певних умов :

- якщо створюється нове робоче місце;

- якщо працевлаштування проводиться на робоче місце, яке звільнилося в результаті звільнення співробітника за власною ініціативою або внаслідок застосування дисциплінарного покарання.

Сприяння надається у разі працевлаштування наступних категорій працівників :

- незабезпечених;

- зареєстрованих безробітних;

- осіб з інвалідністю;

- осіб, звільнених після відбуття покарання або примусового лікування.

Допомога надається, в тому числі, у формі відшкодування витрат по оплаті праці на термін не більше дванадцяти місяців. Якщо ж такий працівник звільняється раніше відповідного строку - допомогу необхідно повернути, або працевлаштувати на його місце нову особу, що відноситься до перерахованих категорій. Підприємство може бути учасником декількох державних програм одночасно.

Постанова була прийнята на виконання вимог Закону "Про державну допомогу суб'єктам господарювання", який передбачає форми і порядок сприяння держави у врегулюванні важливих соціально-економічних проблем.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини