Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято закон про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю

7 лютого 2018, 09:31
203
0
Реклама

6 лютого Верховна Рада прийняла Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» (на базі законопроекту № 4666), спрямований на усунення недоліків чинного регулювання та приведення законодавства у відповідність з європейськими нормами.
Закон покликаний забезпечити пріоритет і надійний захист прав та інтересів як кожного окремого учасника, так і інтересів усього товариства. Крім того, значна увага приділена пошуку балансу між свободою в прийнятті управлінських рішень і ефективним контролем діяльності виконавчого органу.
Закон встановлює права і обов'язки учасників товариства, містить регулювання особливостей корпоративного договору, безвідкличної довіреності щодо корпоративних прав. Також врегульовано питання створення товариства, змісту його статуту, особливості реалізації переважного права учасника, процедури звернення стягнення на частку учасника і т.д.
Важливо врахувати, що правовий статус товариств в сферах страхової та інвестиційної діяльності, виробництва сільгосппродукції, а також в інших галузях, порядок їх створення, діяльності та припинення, регулюються цим законом з урахуванням особливостей, передбачених спеціальними законами. Управління товариствами, у статутних капіталах яких є частка держави або органів місцевого самоврядування, також регулюється цим законом з урахуванням особливостей, передбачених спеціальним регулюванням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини