Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Мінагрополітики запропонували врегулювати експертизу генно-модифікованих кормів і ветпрепаратів

6 лютого 2018, 17:43
203
0
Реклама

Цілком можливо, що вже скоро контролюючі органи отримають правові та методологічні підстави для проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи ГМО, що містяться в кормах, кормових добавках та ветеринарних препаратах. Проект відповідного порядку 5 лютого був опублікований на сайті Мінагрополітики.
За допомогою врегулювання такої експертизи має бути здійснено нормативно-правове забезпечення держреєстрації зазначеної продукції і відповідного держконтролю на цьому етапі. Чиновники звертають увагу на те, що з причини відсутності правового забезпечення експертизи, поки що процедура держреєстрації залишається неврегульованою, незважаючи на наявність відповідних приписів в урядовій постанові від 12.10.2010 № 919.
Проект порядку передбачає, що уповноваженими установами в сфері експертизи виступають Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів і кормових добавок та Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів. Після проведення уповноваженим установою аналізу інформаційних даних і результатів досліджень, отриманих під час реєстраційних випробувань продукції, проводиться оцінка ризику небезпеки об'єктів реєстрації для життя і здоров'я тварин.
У Мінагрополітики сподіваються, що затвердження порядку експертизи дасть можливість доступу на ринок України сучасних ветеринарних препаратів. Крім того, нове регулювання має вдосконалити контроль епізоотичної ситуації по основних інфекційних захворюваннях і поліпшити забезпечення національної продовольчої безпеки.
Зауваження та пропозиції до документу в Мінагрополітики приймаються протягом місяця.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини