Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Триває робота над правовим регулюванням ринку лотерей

2 лютого 2018, 11:48
170
0
Реклама

1 лютого Антимонопольний комітет представив результати дослідження ринку випуску та проведення лотерей. Воно проводилося з метою отримання інформації, яка допоможе збалансувати інтереси учасників, споживачів, держави та суспільства і сприяти належній роботі галузі.

Представники АМКУ вважають, що діюче правове регулювання ринку містить низку колізій, які можна прибрати лише внесенням змін до законів, а потім - до підзаконних актів. Запропоновані раніше Мінфіном заходи не вирішують проблеми, тому Комітет направить свої пропозиції, враховуючи результати дослідження.

Протягом тижня регуляторні органи, учасники ринку та незалежні експерти можуть висловити свою позицію і направити до АМКУ пропозиції та зауваження.

Нагадаємо, у травні минулого року Уряд підготував постанову про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей та встановлення розміру плати за видачу ліцензії на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей. Проте АМКУ не погодив її, оскільки вважає запропоновані вимоги до ліцензіатів необ'єктивними та виписаними фактично під одного учасника. Йдеться, зокрема, про наявність 10-річного досвіду роботи в галузі для отримання ліцензії та надання преференції державним банкам. Також АМКУ вимагає прийняти поправки, що регулюватимуть проведення лотерей через Інтернет та мобільні застосунки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини