Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасникам фондового ринку нагадали про зміни в системі пруденційного нагляду

2 лютого 2018, 09:01
169
0
Реклама

НКЦПФР нагадала, що з нового року набрали чинності зміни в системі пруденційного нагляду. Передбачається, що вони дадуть змогу збільшити прозорість діяльності професійних учасників ринку і захистити інтереси інвесторів.

Так, Рішенням № 824 внесено зміни до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками.

З 1 лютого з метою виміру й оцінки ризиків діяльності з торгівлі цінними паперами впроваджено новий показник - норматив концентрації кредитного ризику. Він допомагає оцінити, наскільки велика частка зобов'язань контрагента в загальній величині регулятивного капіталу. У разі перевищення нормативного значення установа зобов'язана подати до Комісії таку інформацію: результати розрахунку нормативу; дані, на підставі яких провадився розрахунок; відомості про контрагента.

Також змінюється підхід до визначення розміру регулятивного капіталу, нормативів адекватності регулятивного капіталу та капіталу першого рівня, величини вимоги під кредитний ризик.

Крім того, Рішенням № 596 внесено зміни до Положення про нагляд за дотриманням пруденційних нормативів професійними учасниками фондового ринку. Зокрема, скоротився строк реалізації заходів з поліпшення фінансового стану учасників фондового ринку - з 1 січня він становить два місяці.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини