Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати, які брали участь у земельних схемах, отримали адмінпротоколи про корупцію

29 січня 2018, 14:15
202
0
Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду чергову партію адмінпротоколів щодо посадових осіб. Один з протоколів стосується депутата сільради з Київської області, який голосував за передачу собі в оренду земельної ділянки. Ще в одному випадку депутат міськради одного з обласних центрів голосував за поновлення договору оренди землі товариству, де цей самий депутат був засновником, кінцевим бенефіціаром і керівником. В обох випадках депутати не повідомили про наявність конфлікту інтересів під час розгляду цих питань радами, що і стало причиною того, що їх діями зацікавилося НАЗК.

У відомстві зауважили, що складання протоколу та передача його до суду ще не є свідченням вчинення адмінправопорушення, а лише виступає підставою для адмінпровадження. Проте враховуючи те, що випадки земельних схем продовжують фіксуватися, не втрачає актуальності питання оперативного контролю реєстраційних дій щодо нерухомості. Завдяки такому контролю власник зможе швидко відреагувати на незаконні зміни в реєстрі внаслідок помилки або умисних дій (приміром, рейдерської атаки).

Враховуючи те, що цей реєстр ведеться в електронному режимі, найбільш сучасним способом контролю є моментальні електронні звіти про будь-які дії з реєстровим записом щодо конкретного об'єкта нерухомості. Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також сповіщенням у кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини