Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк спростив умови продажу валюти на міжбанку

29 січня 2018, 11:17
241
0
Реклама

Національний банк повідомив про вдосконалення процедури продажу іноземної валюти клієнтами банків на міжбанківському валютному ринку. Відповідні зміни в регулюванні було затверджено постановою НБУ № 7 від 25.01.2018, яка набрала чинності 27 січня.


Зокрема, тепер чітко визначено право клієнта подавати заяву про продаж іноземної валюти до будь-якого уповноваженого банку на свій вибір (незалежно від наявності поточного рахунка в іноземній валюті, відкритого в цьому банку).


Крім того, було уточнено строки продажу банком іноземної валюти клієнтів. Як і раніше, уповноважений банк повинен за дорученням клієнта здійснювати продаж його коштів в іноземній валюті не пізніше ніж за п'ять робочих днів, починаючи з дня списання цих коштів з поточного рахунку клієнта, відкритого в цьому банку. Регулятор уточнив, що в разі якщо кошти для продажу перераховуються клієнтом з іншого уповноваженого банку, продаж цієї валюти здійснюється в п'ятиденний строк з дня зарахування таких коштів на кореспондентський рахунок уповноваженого банку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини