Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Черговий нотаріус підозрюється в сприянні рейдерам

25 січня 2018, 10:33
190
0
Реклама

У 2017 році ми повідомляли про кілька випадків, коли рейдерам, які зазіхають на чужу нерухомість, сприяли нотаріуси. 24 січня прокуратура повідомила про новий такий епізод: у Житомирі нотаріуса підозрюють в шахрайстві та зловживанні повноваженнями при видачі офіційних документів, чим власнику нерухомості було завдано збитків на суму 450 тис. дол. США.
Прокурори повідомили, що цей нотаріус, будучи фінансово мотивованим рейдерами, навмисно використовуючи підроблені документи, посвідчив договір міни нерухомості і провів реєстраційні дії щодо переходу права власності в Державному реєстрі речових прав. Однак ці діяння не залишилися непоміченими правоохоронцями. У результаті розслідування нотаріусу повідомили про підозру в пособництві шахраям, зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, а також складанні та видачі підроблених офіційних документів.
Звичайно, у цьому випадку не можна нехтувати презумпцією невинуватості та необхідно дочекатися вердикту суду. Але проблема недобропорядності окремих нотаріусів все ще існує. У зв'язку з цим не втрачає актуальності питання оперативного контролю реєстраційних дій щодо своєї нерухомості - завдяки йому власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення. Про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом або повідомленням у кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини