Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення органів влади в передачі землі стають системними

18 січня 2018, 11:15
182
0
Реклама

Нещодавно ми повідомляли про випадок в Київській області, коли в приватну власність було передано ділянку, що потрапляє в коридор Генерального напрямку проходження Великої кільцевої автодороги Києва і безпосередньо в зону розміщення самої траси. В результаті власнику землі варто готуватися до повернення ділянки, оскільки суд швидше за все погодиться з аргументами прокурорів, які вимагають визнання недійсним відповідного наказу Держгеокадастру через його незаконність. Виявилося, що подібні порушення - не поодинокі, про що свідчить нове повідомлення обласної прокуратури.
Новий епізод кадастрової «накладки» також стосується передачі в приватну власність землі. В цьому випадку виділені громадянам ділянки не просто відносяться до земель водного фонду, а потрапляють на водні поверхні і острови на Дніпрі. Що в даному випадку має місце - помилка або умисел - встановлять суди (прокурори подали відразу кілька позовів). Але як би там не було, громадянам швидше за все доведеться повернути отримані землі.
Наведений приклад підтверджує те, що угоди з нерухомістю вимагають пильної уваги, оскільки помилка або навмисне протиправне діяння тягнуть негативні наслідки і додаткові складності. Власникам нерухомості варто використовувати всі можливості для підтвердження законності виділення землі, угод з нею та інших дій.
Правовий статус свого майна можна відстежувати шляхом звернення до реєстру нерухомості, причому найзручніше контролювати зміни в реєстрі в електронному режимі. Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також через повідомлення в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини