Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано оновити порядок імпорту радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв

4 січня 2018, 14:49
244
0
Реклама

НКРЗІ винесла на громадське обговорення проект нового Порядку ввезення та реалізації в Україні радіоелектронних засобів (РЕЗ) і випромінювальних пристроїв. Документ має прийти на зміну чинному нині Положенню про надання дозволів на ввезення в Україну подібних товарів.

Метою нового Порядку є зменшення регуляторного навантаження шляхом установлення правових меж для вільного імпорту зазначених товарів. Крім того, новий Порядок повинен впровадити чітку систему віднесення РЕЗ до тих, що можуть застосовуватися на території України в смугах радіочастот загального користування і які не дозволені до застосування.

У цілому проект Порядку містить:

- загальні положення та правила ввезення РЕЗ і випромінювальних пристроїв у режимі вільного ввезення та їх реалізації в Україні;

- правила ведення Реєстру РЕЗ, заборонених до застосування і ввезення (Спеціальний реєстр РЕЗ), а також відповідні критерії, на підставі яких приймаються рішення;

- критерії для спеціального порядку оформлення РЕЗ (при їх обмеженій кількості, у тому числі з експозиційною метою, для проведення експериментів, досліджень нових радіотехнологій, розробки ПЗ до пристроїв з убудованими радіомодулями тощо, без необхідності документального підтвердження відповідності).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини