Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розвиток логістики в країні хочуть зміцнювати красиво виписаним стратегічним планом

28 грудня 2017, 11:32
191
0
Реклама

Міністр інфраструктури Володимир Омелян представив Стратегію сталої логістики, на підставі якої буде розроблено проект відповідного нормативно-правового акта. Документ розроблено за кошти та експертами Світового банку.

На думку Міністра, виконання Стратегії дасть змогу забезпечити:

- реалізацію логістичного потенціалу країни, а саме: здешевлення послуг і скорочення часу перевезення вантажів, підвищення якості та безпеки на транспорті, впровадження європейських норм;

- посилення мультимодальності та узгодженості роботи різних видів транспорту;

- обслуговування, модернізацію та розширення ефективної транспортної й логістичної інфраструктури та сприяння розвитку енергоефективних вантажних перевезень;

- підвищення кваліфікації та навчання персоналу, пов'язаного з транспортом і логістикою;

- сприяння торгівлі та збільшенню експортного потенціалу України.

Нагадаємо, що розробка стратегічних планів у Мінінфраструктури зараз поставлена мало не на потік. Так, у грудні 2015 було прийнято п'ять стратегічних планів розвитку окремих видів транспорту до 2020 року. У 2016 році було оновлено Національну транспортну стратегію (НТС), а зараз ведеться робота над її другою частиною, розрахованою до 2030 року. Очікувалося, що її остаточний варіант буде опубліковано в листопаді 2017, але доки цього не сталося. План дій з упровадження НТС 2030 готує консалтингова компанія EGIS за замовленням ЄС. Проект цього плану мав бути готовий також у листопаді, але і цього не сталося.

Під «парасолькою» НТС 2030 розробляється або незабаром почнуть розроблятися кілька доповнюючих стратегій або тісно пов'язаних регуляторних процесів. Одним з таких документів є і Стратегія сталої логістики, яка розроблялася з літа 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини