Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ініціював запровадження офіційних електронних адрес господарюючих суб'єктів

27 грудня 2017, 17:31
242
0
Реклама

Цілком можливо, що незабаром всі господарюючі суб'єкти обзаведуться офіційними електронними адресами для листування з органами влади та місцевого самоврядування. Причому такій поштовій скриньці потрібно буде приділяти пильну увагу, оскільки відправлення повідомлення держорганом за цією адресою вважатиметься офіційним повідомленням. Це передбачено урядовим законопроектом № 7443, зареєстрованим 26 грудня.
Документ визначає, що офіційна електронна адреса є незмінною до внесення запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи. Листи або повідомлення, відправлені на офіційну електронну адресу, вважаються надісланими офіційно і не потребують додаткового документального підтвердження.
Передбачається, що присвоєння офіційних електронних адрес господарюючим суб'єктам відбуватиметься одночасно з їх держреєстрацією. Крім того, програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців доповнять функціями з архівування та зберігання офіційних електронних адрес з відповідними листами або повідомленнями.
Якщо законопроект схвалять народні депутати, офіційні адреси під час держреєстрації бізнесу присвоюватимуться вже з 2019 року. Діючим господарюючим суб'єктам, які не мають офіційної адреси до зазначеного часу, його буде присвоєно протягом місяця з моменту набрання чинності законом. Але важливо врахувати, що законопроект не пропонує, а тільки рекомендує органам влади та місцевого самоврядування користуватися такими адресами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини