Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент схвалив упровадження тендерного нагляду з автоматичними ризик-індикаторами

22 грудня 2017, 13:34
178
0
Реклама

21 грудня народні депутати прийняли закон на базі законопроекту № 4738-д, що удосконалює процедуру моніторингу публічних закупівель. Тепер Держаудитслужба зможе проводити такий моніторинг як під час проведення процедури закупівлі, так і на етапі укладення та виконання договору. При цьому сам процес закупівлі не буде припинено.

Рішення про моніторинг конкретної закупівлі прийматиметься за наявності однієї чи кількох підстав:

- дані автоматичної системи ризик-індикаторів: червоні прапорці будуть автоматичними передвісниками формальної перевірки замовника;

- інформація від органів державної влади або місцевого самоврядування;

- повідомлення в ЗМІ про ознаки порушень;

- самостійне виявлення порушень фахівцями Держаудитслужби.

Рішення про початок моніторингу публікуватиметься в системі ProZorro протягом двох днів з моменту його прийняття, а строк його проведення не перевищуватиме 15 робочих днів. Висновок моніторингу оприлюднюватиметься протягом трьох робочих днів з дня його складання. Документ міститиме опис порушення та вимоги щодо його усунення.

На новий закон покладають великі надії в Мінекономрозвитку, оскільки там вважають, що завдяки впровадженню регулярного моніторингу закупівель можна буде попередити багато зловживань. За словами першого замміністра економічного розвитку Максима Нефьодова, система дасть змогу порушникові навчитися на своїх помилках без фінансових втрат. Оскільки якщо він вчасно усуне порушення, адміністративні штрафи не застосовуватимуться. Якщо ж замовник не усуватиме порушення, то Держаудитслужба прийме рішення про проведення комплексної перевірки закупівлі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини