Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям варто готуватися до нових вимог з охорони праці

12 грудня 2017, 16:10
190
0
Реклама

2 червня 2017 р. у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 6537 про імплементацію Директиви 2009/104/ЄС щодо охорони праці та промислової безпеки. Він спрямований на впровадження заходів щодо сприяння поліпшенню охорони праці, а також запобігання нещасним випадкам і травматизму, що виникають на виробництві під час використання обладнання.

12 грудня парламентський Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді підтримати цей законопроект.

Документ серед іншого передбачає обов'язок роботодавця з інформування працівників і, де доцільно, надання їм письмових інструкцій з охорони праці щодо робочого обладнання, що використовується.

Така інформація має містити, зокрема: умови використання робочого обладнання; передбачувані нештатні ситуації; висновки, які можна зробити на основі досвіду використання робочого обладнання тощо. Працівники повинні також повідомлятися про небезпеки, що йдуть від робочого обладнання, розташованого в їх безпосередній робочій зоні або на майданчику, навіть якщо вони не користуються ним.

Крім того, якщо закон на базі законопроекту № 6537 буде прийнято, роботодавці будуть зобов'язані:

- забезпечити проведення первинного технічного огляду робочого обладнання після монтажу і перед першим введенням в експлуатацію, якщо безпека його використання залежить від умов монтажу;

- подавати відомості про результати оцінки технічного стану машин, механізмів та обладнання підвищеної небезпеки центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини