Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстраційні дії у сфері інтелектуальної власності можуть подорожчати

11 грудня 2017, 18:43
217
0
Реклама

У Мінекономрозвитку вважають, що нинішні розміри таких зборів не виправдані через невідповідність світовому досвіду їх формування, реальній платоспроможності заявників і витратам експертної установи на здійснення його функцій. У зв'язку з цим чиновники ініціюють приведення розмірів зборів до економічно обґрунтованого рівня.

Проект змін до Порядку сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, передбачає збільшення до 51 грн для фізичних осіб вартості внесення відомостей до Державного реєстру свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір. Для юридичних осіб така послуга також може стати дорожче, дійшовши до рівня 102 грн. Крім того, можуть бути збільшені збори за підготовку до реєстрації авторського права, внесення за ініціативою заявника змін і доповнень до заявки і за видачу дубліката свідоцтва.

Автори ініціативи чомусь упевнені, що запропоновані ними заходи сприятимуть розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності та посиленню її впливу на інтенсифікацію науково-технічного й економічного і культурного розвитку держави.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини