Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент висунув вимогу депутатам прискорити створення Вищого антикорупційного суду

7 грудня 2017, 10:36
170
0
Реклама

Триває непростий процес створення Вищого антикорупційного суду, і Президент серйозно розраховує на вирішення цього питання до кінця року. Про це свідчить його звернення до парламентарів з проханням прискорити створення нового органу правосуддя, розміщене 7 грудня на офіційній сторінці глави держави у Facebook.

Петро Порошенко нагадав депутатам, що вони по закінченні місяця після його заклику прискорити процес створення Вищого антикорупційного суду так і не досягли будь-яких результатів. Глава держави підтвердив свою ініціативу і повідомив законодавця про те, що якщо до початку наступного тижня він не побачить прогресу, то протягом семи-десяти днів буде підготовлений і внесений до Парламенту президентський законопроект. Також він попросив депутатів послідувати рекомендації Венеціанської комісії і зняти з порядку денного дня старий законопроект «Про антикорупційні суди» та «розчистити простір для нового проекту».

Можливо, на бажання Президента звернутися до депутатів вплинула вчорашня заява директора-розпорядника МВФ, що висунула вимогу владі України посилити боротьбу з корупцією та виконати нарешті рекомендації Венеціанської комісії щодо створення антикорупційного суду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини