Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується створити централізовані закупівельні організації

3 серпня 2018, 12:00
225
0
Реклама

Законом «Про публічні закупівлі» визначено, що замовники можуть передати організацію та проведення публічних закупівель централізованим закупівельним організаціям (ЦЗО). На практиці ж це неможливо реалізувати, оскільки немає спеціального врегулювання.

Мінекономрозвитку опублікувало для громадського обговорення проект постанови Кабміну щодо створення та діяльності таких організацій. ЦЗО будуть організовувати і проводити тендери (торги) та закупівлі за рамковими угодами в інтересах замовників, які зможуть їх самостійно обирати.

Пропонується, що КМУ та органи місцевого самоврядування будуть визначати в якості ЦЗО новостворені або існуючі юрособи. Мінекономрозвитку буде розробляти проект рішення уряду про визначення ЦЗО за власною ініціативою або на підставі отриманих звернень. Такі звернення повинні містити, зокрема, інформацію про організаційно- правову форму організації, штатну структуру, орієнтовний річний бюджет, перелік замовників та закупівельних товарів.

Також проект визначає вимоги до ЦЗО, їх функції, умови діяльності та взаємодії з замовниками. Зокрема, відповідно до проекту, такі організації повинні мати не менше ніж чотири уповноважені особи, а також структурні підрозділи, що здійснюють аналіз ринку товарів і послуги, взаємодію з клієнтами, організацію та проведення закупівель, юридичний супровід.

До основних функцій ЦЗО планується віднести:

- проведення тендерів і закупівель;

- розроблення технічних специфікацій товарів, методики аналізу ринку та визначення очікуваної вартості предмету закупівель;

- постійний аналіз ринку;

- надання консультаційної, навчальної, інформаційної та правової допомоги у рамках закупівель;

- створення тендерної документації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини