Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наступного року посилиться регламентний контроль палив

6 грудня 2017, 09:01
181
0
Реклама

Операторам паливного ринку варто готуватися до посилення державного контролю відповідності технічним регламентам. Це пов'язано з планами Державної екологічної інспекції на 2018 рік щодо посилення ринкового нагляду у сфері автобензинів, дизпалива, суднових і котельних палив. Крім того, відомство приділятиме увагу відповідності автомобільних бензинів і дизелів Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельних, суднових і котельних палив.

Нагадаємо, раніше в парламентському комітеті з питань ПЕК Голова Держенергоефективності Сергій Савчук представив законопроект щодо розвитку сфери виробництва та використання на транспорті рідкого біопалива. Серед іншого документ передбачає створення гарантованого ринку біоетанолу та біодизеля з вітчизняної сировини. З цією метою буде визначено обов'язкову частку біокомпонентів у загальному обсязі реалізованих моторних палив, зокрема:

- біоетанолу - не менше 3,4 % (енергетичних) з 1 липня 2018 р. і 4,8 % (енергетичних) з 1 липня 2019 р.;

- біодизеля - не менше 2,7 % (енергетичних) з 1 липня 2018 року.

Крім того, передбачено облік і контроль змісту біокомпонентів у моторному паливі, а також відповідальність за недотримання вимог.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини