Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що влада пообіцяла бізнесу

1 грудня 2017, 15:27
165
0
Реклама

1. Запровадження податку на виведений капітал

Президент Петро Порошенко заявив про підтримку заміни податку на прибуток податком на виведений капітал. «Чи є ризики, що надходження до державного бюджету скоротяться? Є, і ми чітко їх розуміємо і можемо передбачити відповідні компенсатори для того, щоб не постраждав державний бюджет, соціальні програми, - зауважив він. - Це рішення має величезне антикорупційне значення, величезне спрощення ведення бізнесу, зниження собівартості та переведення абсолютної більшості українського бізнесу на абсолютну чисту, світлу та прозору сторону». Орієнтовна дата запровадження податку - 1 січня 2019 р.

2. Створення Нацбюро фінансової безпеки

Президент зауважив, що Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ), яке існує тільки на рівні законопроекту, має стати інтелектуальним центром, а його робота повинна базуватися на виконанні сучасних методів кримінального аналізу. Акцент у роботі НБФБ слід зробити на обробці великих масивів інформації, що виключить необхідність залучати значний людський ресурс, вважає голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна. «Цей інструмент видає результат незалежно від алгоритму, який задає слідчий або працівник правоохоронного органу. Це ті ризик-орієнтовані технології, які вже давно існують у країнах, де дійсно борються з економічною злочинністю». Вона також повідомила, що відповідний законопроект передбачає припинення кримінального переслідування у разі виконання компанією своїх зобов'язань.

3. Відстрочення сплати ПДВ на імпорт деякого обладнання

Президент України заявив про ініціативу відстрочити на 12 місяців сплату ПДВ на імпорт обладнання та скасувати відповідні мита. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розвинув цю ідею і заявив про можливість запровадження з 1 січня 2018 року розстрочення ПДВ строком на 24 місяці на імпорт обладнання, призначеного для робіт з модернізації.

4. Створення Державної служби фінансових розслідувань

Президент має намір найближчим часом внести до Верховної Ради законопроект про Державну службу фінансових розслідувань (СФР). Глава держави зауважив, що йдеться про його версію цього законопроекту.

5. Продовження мораторію на перевірки бізнесу

Президент повідомив, що мораторій на перевірку державними органами малого та середнього бізнесу буде продовжено на 2018 рік, принаймні, він запропонував проаналізувати це. «Реформування контролюючих органів не завершено, і полчища працівників контролюючих органів, не тільки силовиків, зараз на низькому старті, чекають, коли цей мораторій завершиться. Вони втомилися без роботи, зголодніли за хабарями», - сказав П. Порошенко.

***

Під час зустрічі Президент також підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування», який 16 листопада прийняла Верховна Рада.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини