Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині для авансового платежу за імпорт не обов'язковий акредитив

23 листопада 2017, 11:10
175
0
Реклама

НБУ повідомив про чергову дерегуляцію на користь бізнесу, яка цього разу стосується розрахунків за ЗЕД-договорами. Тепер банкам не обов'язково використовувати виключно акредитивну форму розрахунків для здійснення передоплати в іноземній валюті за імпорт товарів, чия загальна вартість перевищує 5 млн дол. США (у еквіваленті).

Регулятор пояснив цей захід неактуальністю та неефективністю вказаного обмеження для стабілізації валютного ринку. Нова процедура має сприяти пожвавленню зовнішньої торгівлі й одночасно не створювати додаткового тиску на валютному ринку.

Відповідні зміни передбачено постановою НБУ № 118 від 21.11.2017, яка набрала чинності 23 листопада.

Нагадаємо, раніше Нацбанк розширив можливості щодо репатріації дивідендів. По-перше, українські компанії тепер можуть сплачувати іноземним інвесторам дивіденди, нараховані не лише за 2014 - 2016 рр., як було донедавна, а й за період до 2013 року включно. По-друге, резиденти-позичальники, які перебувають у процесі ліквідації, зможуть здійснювати дострокове погашення зовнішніх запозичень від нерезидента-кредитора (за договором позики відповідно до порядку (черговості) задоволення вимог кредиторів, визначеним законодавством України).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини