Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді розкритикували законопроект про внутрішній водний транспорт

20 листопада 2017, 13:26
230
0
Реклама

Парламентський Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи пропонує направити на доопрацювання законопроект № 2475а-3 «Про внутрішній водний транспорт».

У Комітеті зауважили, що передбачені документом заходи руйнують систему охорони та використання природних, передусім водних ресурсів. Зокрема, передбачається, що днопоглиблювальні роботи, у тому числі для підтримки габаритів суднового ходу (фарватеру), проводитимуться без визначених чинним законодавством дозволів на проведення робіт на землях водного фонду. У Комітеті вказали на те, що такі роботи на землях водного фонду є екологічно небезпечним видом діяльності і вони має здійснюватися за єдиними вимогами.

Крім того, у Комітеті не погодилися зі скасуванням заборони заходу в територіальне море суден, що не пройшли заміну ізольованого баласту й не обладнані цистернами та фановими системами для збору стічних вод будь-якого походження чи установками для очищення або знезараження цих вод. Також неприпустимим вважають скидання суднових стічних вод на внутрішніх водних шляхах на ходу і під час стоянки суден.

Серед комітетських рекомендацій - закріплення в законопроекті повноважень Держекоінспекції з екологічного нагляду в межах відносин, урегульованих законом, а також удосконалення системи затвердження правил експлуатації водних об'єктів і порядку встановлення режимів їх роботи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини