Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено план комплексних перевірок бізнесу на 2018 рік

17 листопада 2017, 12:39
197
0
Реклама

16 листопада Державна регуляторна служба затвердила План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік. Усі контролюючі органи, що мають намір перевірити підприємство, внесене до плану, можуть до нього прийти з комплексною перевіркою виключно в строки, встановлені планом.

Нагадаємо, підставою для проведення комплексного планового заходу держнагляду є внесення одного і того самого господарюючого суб'єкта до планів перевірок кількох органів держнагляду. Це передбачено Законом «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Перевірка проводиться один раз на рік. Суб'єкт господарювання має право відмовитися від проведення комплексної перевірки шляхом письмового звернення до ДРС. У такому разі перевірки проводяться відповідно до річних планів органів держнагляду.

План затверджено наказом ДРС від 16 листопада 2017 року № 139.

Господарюючим суб'єктам, які працюють із споживачами, варто врахувати оприлюднену 16 листопада статистику Держпродспоживслужби про головні порушення, виявлені відомством під час перевірок. До них належать: відсутність своєчасної та повної інформації про продукцію (66 %), реалізація простроченого товару (27 %), а також відмова клієнтам у реалізації їх споживчих прав під час купівлі неякісного товару і при наданні такої самої послуги (4,3 %).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини