Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Парламенті розглянуть запропоноване скасування одного із способів розміщення малих архітектурних форм

13 листопада 2017, 13:16
190
0
Реклама

Одним з поширених способів урегулювання земельного питання під час розміщення МАФу є сервітут - право платного або безоплатного користування земельною ділянкою. Можливість застосування сервітуту в таких випадках закріплено в земельному законодавстві, але в парламенті запропонували її скасувати.

Законопроект № 5606 передбачає виключення з переліку видів земельного сервітуту права на розміщення тимчасових споруд (МАФів). Автори ініціативи обґрунтували такий захід тим, що ця можливість дає змогу ухилятися від необхідності проведення земельних торгів і несе ризики вчинення корупційних правопорушень. Це має сприяти більш ефективному використанню земель державної та комунальної власності, посиленню конкуренції серед підприємців і зниженню корупційних ризиків у сфері земельних відносин.

Цілком можливо, що законопроект не лише незабаром з'явиться на порядку денному Парламенту, а й буде підтриманий народними депутатами. Про це свідчить не лише схвалення без зауважень ініціативи Головним науково-експертним управлінням Верховної Ради, а й рекомендація прийняти за основу законопроект Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини