Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В уряді оприлюднили заходи з посилення режиму безпеки дорожнього руху

10 листопада 2017, 17:31
199
0
Реклама

В уряді презентували проект змін до законодавства, спрямованих на вирішення проблеми низького рівня безпеки на дорогах. На думку чиновників, у цьому питанні повинні допомогти більш серйозні штрафи, впровадження відеофіксації порушень, посилення відповідальності та ускладнений порядок доступу до права водіння автомобілем.

Для реалізації цих пропозицій МВС виносить на розгляд уряду законопроект про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, а також три проекти постанов Кабміну щодо змін до Правил дорожнього руху, Положення про порядок видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами та законодавства у сфері адмінвідповідальності.

Серед головних нововведень МВС - обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км згідно зі світовою практикою та рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Також запропоновано збільшити у 20 разів розмір штрафу за керування транспортом без прав - він становитиме 10200 грн, а за таке повторне порушення - 40800 грн. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20400 грн, а за повторне вчинення цього порушення протягом року - 40800 грн. Також у проекті змін - збільшення строків накладення адмінстягнень із 3 місяців до 1 року з моменту встановлення факту правопорушення - керування транспортним засобом у нетверезому вигляді.

Крім того, якщо законодавець підтримає пропозиції уряду, посилиться і кримінальна відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, що спричинили тяжкі наслідки. Зокрема, запропоновано винести до окремого складу злочину спричинення тілесних ушкоджень або смерті внаслідок ДТП, вчиненого водієм, який перебуває в стані алкогольного чи іншого сп'яніння.

Зміни в порядку допуску до права водіння транспорту передбачають, що строк дії посвідчення водія, отриманого вперше, становитиме два роки. Наступні «права» буде видано на 30 років. Якщо за два роки водій не вчинив трьох чи більше адмінправопорушень у сфері безпеки руху, то нові права він отримає без складання іспитів. У разі перевищення ліміту порушень доведеться їх знову складати.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також доручив Секретаріату Кабінету Міністрів до 15 листопада підготувати рішення про створення Ради з питань дорожньої безпеки, яка буде дорадчим органом при уряді.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини