Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держгеокадастрі готують єдині правила накопичення й обміну геопросторовими даними

10 листопада 2017, 12:43
194
0
Реклама

У Держгеокадастрі почалася підготовка створення Національної інфраструктури геопросторових даних, для чого створено спеціальну координаційну підгрупу. Створення такої інфраструктури є обов'язковим для всіх країн ЄС і кандидатів для вступу до Євросоюзу. Проте європейська координація гальмується відсутністю локального правового регулювання, а також через недостатній рівень співпраці між держателями геопросторових даних.

Щоб забезпечити необхідне регулювання і поліпшити координацію між основними учасниками сфери геопросторової інформації в країні, Держгеокадастр ініціював створення підгрупи з питань інфраструктури при Мінагрополітики. Фахівці відомства із залученням зовнішніх експертів також розробили профільний законопроект.

Національна інфраструктура геопросторових даних - це комплексна система, що об'єднує десятки інформаційних шарів з важливими просторовими даними (рельєф, підземні та наземні комунікації, водні та лісові ресурси, інфраструктура, об'єкти нерухомості, статистична інформація, демографічні дані тощо) на базі єдиної геодезичної та картографічної основ. Забезпечення доступу до цієї інформації через єдиний геопортал дасть змогу представникам багатьох галузей економіки та державним установам зменшити витрати на пошук даних.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини