Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент пообіцяв не затримувати свій законопроект про антикорупційний суд

6 листопада 2017, 16:22
174
0
Реклама

Зі слів представника глави держави в парламенті, стало відомо, що президентський законопроект про антикорупційний суд може з'явитися в парламенті за два тижні. При цьому Президент закликав депутатів створити робочу групу з унесення пропозицій щодо створення антикорупційного суду - він вважає, що без цього буде важко досягти консенсусу під час голосування. Свій же законопроект він готовий подати в разі, якщо таку робочу групу не буде створено.

Нагадаємо, раніше Президент висловив сумніви в необхідності окремого антикорупційного суду, пославшись на те, що можна обійтися спеціальними палатами в існуючих судах. Проте незабаром він змінив думку і висловився за створення суддівської антикорупційної вертикалі у складі антикорупційного суду, касаційної інстанції - антикорупційної палати у Верховному Суді та представництв антикорупційного суду на місцях.

При цьому створення антикорупційного суду є однією з умов фінансової підтримки МВФ. Про це, зокрема, нещодавно повідомив представник фонду в Україні Йоста Люнгман.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини