Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова порція обіцянок малому та середньому бізнесу

1 листопада 2017, 09:01
185
0
Реклама

Власне Стратегію затверджено розпорядженням уряду від 24.05.2017 р. № 504-р. Нагадаємо, що в цій сфері правових відносин діє Закон «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні».

Проект плану містить 49 пунктів з підпунктами. Серед них більшість обіцяють «поліпшити», «допомогти», «забезпечити» тощо. Проте є і більш конкретні формулювання, які ми наводимо.

I квартал 2018 р.:

- утворення Офісу розвитку малого та середнього підприємництва як консультативно-дорадчого органу при Мінекономрозвитку;

- розробка та подання Кабміну проектів нормативно-правових актів щодо врегулювання відносин у сфері: дистанційної зайнятості, зайнятості за багатосторонніми трудовими договорами.

На II квартал 2018 р. намічено розробку проектів:

- змін до Закону «Про обіг векселів в Україні» з метою приведення його у відповідність до Женевських вексельних конвенцій;

- Закону «Про мікрокредитні установи»;

- нормативно-правових актів за програмами підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, кооперативних об'єднань, кооперативного утворення;

- Закону «Про посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів».

У III кварталі 2018 р. очікується розробка проектів:

- закону щодо вдосконалення механізмів використання послуг факторингу;

- нормативно-правових актів щодо стимулювання залучення коштів неформальних інвесторів (бізнес-ангелів), добровільного об'єднання ресурсів для фінансування проектів (краудфандинг);

- змін до деяких законів з метою стимулювання інновацій;

- закону про соціальне підприємництво;

- змін до Закону «Про публічні закупівлі» щодо врегулювання правил проведення допорогових закупівель з метою збільшення кількості конкурентних закупівель, у яких можуть брати участь суб'єкти малого та середнього підприємництва.

IV квартал 2018 р. - розробка проекту змін до деяких законів щодо протидії затримці розрахунків між суб'єктами господарювання з урахуванням положень Директиви 2011/7/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 16 лютого 2011 р. про протидію простроченню платежів у торгових операціях.

I квартал 2019 р. - підготовка проекту закону про обов'язкове відрахування певного відсотка від бюджету розвитку області (міста, району) на фінансово-кредитну підтримку суб'єктів малого та середнього підприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини