Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна отримає європейську фінансову підтримку в реформуванні правової галузі

30 жовтня 2017, 09:01
132
0
Реклама

Кабмін і Група підтримки України Єврокомісії уклали Угоду про фінансування Програми технічного співробітництва - 2017, що передбачає надання Євросоюзом допомоги у виконанні Угоди про асоціацію та поглибленої всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС. Угода передбачає фінансування низки процедур адаптації законодавства України до права ЄС, а також проведення реформ.
Згідно з Програмою технічну допомогу буде зосереджено у пріоритетних сферах, таких як державне управління, сільське господарство, земельна реформа, підтримка приватного сектору економіки, охорона здоров'я, культура, транспорт. Фінансування проектів здійснюватиметься як через пряме надання грантів, так і шляхом непрямого адміністрування міжнародними організаціями. Бюджет програми становить майже 38,1 млн євро.
У межах Угоди про фінансування програми «Підтримка реформ щодо розвитку верховенства права в Україні» Єврокомісія профінансує низку заходів щодо реформування правової системи в Україні. Бюджет програми становить 52,5 млн євро.
Буде забезпечено фінансовою підтримкою такі напрями:
- підтримка судової реформи - системи правосуддя, виконавчого провадження, поліпшення доступу до системи правосуддя, державних реєстрів;
- підтримка реформи правоохоронної системи з акцентом на Національну поліцію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини