Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробники сільгосптехніки можуть до 17 листопада подати заявку на участь у програмі компенсації вартості техніки аграріям

26 жовтня 2017, 12:18
151
0
Реклама

25 жовтня Кабмін продовжив до 17 листопада строк подання заявок виробниками сільгосптехніки та обладнання на включення до переліку техніки, вартість якої компенсуватиметься. Надалі заявки прийматимуться до 31 жовтня.


Крім цього, тепер виробники сільгосптехніки й обладнання повинні будуть щорічно підтверджувати відповідність продукції встановленим критеріям. Також виробникам на спрощеній системі оподаткування та звітності необхідно враховувати питому вагу витрат на оплату праці у складі собівартості продукції - у розмірі 8 %.


Нагадаємо, 1 березня уряд прийняв рішення про використання бюджетних коштів для часткової компенсації сільгосптоваровиробникам вартості української сільгосптехніки та обладнання (постанова від 01.03.2017 № 130). Такий захід спрямований на підтримку українських сільгоспвиробників, які зможуть дешевше купувати техніку та обладнання й оновити свій технічний парк, а також на стимулювання вітчизняного машинобудування.
Одержувачами бюджетних коштів можуть бути фермери, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів. Часткова компенсація надається на техніку та обладнання, локалізація виробництва яких перевищує 60 %. Для складної самохідної техніки мінімально необхідна локалізація виробництва у 2017 році становить 35 %.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини