Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До уваги роботодавців у небюджетній сфері: новий порядок тарифікації оплати праці

23 жовтня 2017, 12:15
205
0
Реклама

10 жовтня всеукраїнські об'єднання організацій роботодавців та профспілок і Кабмін затвердили зміни до Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні. Сторони внесли зміни до пункту 2.4 Угоди, що стосується оплати праці. Тепер цей пункт передбачає, що у 2017 році на підприємствах, в організаціях небюджетної сфери всіх форм власності тарифна ставка робітника І розряду встановлюється в розмірі:

- визначеному відповідною галузевою, територіальною угодою, колективним договором;

- для галузей, в яких не укладено галузеві угоди або положення укладених угод (згідно з реєстром, розміщеним на сайті Мінсоцполітики) не регулюють розмір тарифної ставки робітника І розряду, - на рівні, що не менше як на 10 % перевищує визначений Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для працездатної особи.

Зміни до Генеральної угоди набирають чинності 1 листопада 2017 року. При цьому сторони погодили продовження консультацій і переговорів щодо внесення змін до Угоди з метою актуалізації її положень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини