Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді обіцяють додаткові заходи щодо захисту підприємців

9 жовтня 2017, 12:20
168
0
Реклама

До кінця осені до парламенту повинен надійти урядовий законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність правоохоронців за тиск на бізнес. Із пропозицією про створення робочої групи з підготовки такого документа 9 жовтня виступив Володимир Гройсман, уточнивши при цьому, що законопроект має бути підготовлений і представлений законодавцеві впродовж 2 - 3 тижнів. Керівник Уряду закликав бізнес-асоціації взяти участь у розробці документа, щоб разом здолати проблему корупційного тиску на бізнес.

Варто зазначити, що чинне законодавство містить достатньо норм, застосовних у випадках зловживань правоохоронних органів стосовно бізнесу. Проте прем'єр відстоює створення спеціальної норми Кримінального кодексу, спрямованої на захист підприємців від корумпованих правоохоронців.

Нагадаємо, минулого тижня Генеральний прокурор надіслав лист-орієнтування підлеглим щодо недопущення порушень прав суб'єктів господарювання. Це стало реакцією на скарги бізнесу з приводу необґрунтованих силових дій під час обшуків, які були озвучені на нещодавній зустрічі Президента і Прем'єр-міністра з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу. Тоді Глава держави й керівник Уряду наголосили на потребі регламентації цих дій, щоб звести до мінімуму силові заходи.

Лист містить ряд розпоряджень Генпрокурора про посилення контролю законності залучення силових підрозділів під час слідчих дій (насамперед обшуків). Окрім того, лист нагадує правоохоронцям про гарантії, якими не можна нехтувати, - безумовний допуск адвоката, силові методи роботи лише в разі опору, повернення вилученого майна (якщо воно підлягає поверненню).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини